Vařit na poškrábaných pánvích je nebezpečné

Vaření na poškrábaných pánvích je zdraví nebezpečné a může vést i k rakovině. Varuje před tím americký lékař Poonam Desai, kterého cituje The Sun.

Desai vysvětlil, že praskliny, promáčkliny nebo škrábance v nepřilnavých nebo keramických pánvích uvolňují velké množství mikroplastů do jídla. Tyto malé nerozpustné částice vstupují do těla a mohou tam zůstat dlouhou dobu.

Zda máme maso před vařením umýt, vysvětlil odborník

Podle lékaře je mikroplast endokrinní disruptor: může způsobit hormonální nerovnováhu, problémy s plodností a také výrazně zvýšit riziko vzniku rakoviny jater.

Na závěr Desai vyzývá lidi, aby přestali používat nepřilnavé nádobí nebo je zahodili, pokud jsou opotřebované, aby se snížilo riziko zdravotních problémů./Zdrave.to

Dejte like zdrave.to i na Facebooku, kde najdete mnohem více užitečného a zajímavého čtení pro všechny!

admin/ author of the article

Jsem váš osobní žurnalistický průvodce do světa praktických tipů a rady. S mého pera (nebo spíše klávesnice) vzejdou články plné inspirace a užitečných informací, které vám pomohou zmodernizovat váš každodenní život. Těšte se na odhalování tajemství, zkoumání nejnovějších trendů a objevování způsobů, jak si život ulehčit.

Loading...
Gymnazium Brno