Nápoj se zázvorem a citronem má pozitivní vliv na zdraví a zlepšuje imunitu.
Tento čaj obsahuje spoustu vitamínů B a je také důležité vzít v úvahu, že zázvor a citron jsou zdrojem vitamínu C (PP), což je antioxidant.
Nápoj navíc obsahuje různé kyseliny, které příznivě ovlivňují svalovou soustavu a metabolismus buněk nervového systému.
Ale abyste získali výhody tohoto čaje, je důležité jej správně vařit.
Podrobněji o tom hovořil lékař Ivan Zakurdaev, uvádí Life.ru.
Jak poznamenal specialista, zázvor by se neměl zalévat vroucí vodou. Nejlepší je použít teplé mléko.
Kořen by se podle něj neměl zavařovat ve vroucí vodě, ale je lepší dát přednost teplému mléku. Kořen můžete vyluhovat v teplé vodě (60 stupňů) asi půl hodiny.
Musíte také pamatovat na kontraindikace. Zakurdaev poznamenal, že ti, kteří mají problémy s gastrointestinálním traktem, by neměli pít takovou infuzi.