Jehněčí s bramborem a česnekem

Oblíbené a vydatné jídlo s přísadou „překvapení“. Angreštový džem přebírá tento tradiční recept, který všichni známe, a představuje nám jej znovu.

Materiály

1 lžička polévky olivový olej

1 kg jehněčího (krku nebo kýty), nakrájeného na kostičky

2 cibule, nakrájené na plátky

2 mrkve, nakrájené na plátky

2 stroužky česneku, rozdrcené

25 gr. mouka

500 ml jehněčího nebo hovězího vývaru

1 lžička lžíce džemu z červeného rybízu

2 snítky rozmarýnu

1 kg středních brambor, oloupaných a nakrájených na 2-3 mm silné plátky

75 gr. nesolené máslo

1 citron, kůra

Postup

Olej rozehřejeme v hluboké pánvi, kterou můžeme dát do trouby nebo v nádobě, která jde na sporák i do trouby. Jehněčí kousky osolte, opepřete a vařte 5 minut, poté je vyjměte z pánve. Přidejte cibuli a mrkev, smažte 5 minut.

Smíchejte česnek a mouku, přidejte jehněčí maso znovu s tekutinami. Zalijeme jehněčím vývarem, vmícháme angreštovou marmeládu a rozmarýn. Necháme 5 minut probublávat a probublávat.

V malém kuchyňském robotu smíchejte máslo s česnekem. Troubu předehřejeme na vzduchu na 190°C. Odstraňte pánev z ohně a položte plátky brambor shora dolů do spirály směrem do středu. Navrch dejte polovinu másla a přendejte do trouby, přikryjte pokličkou nebo pevně zabalte alobalem, na 1 hodinu, aby brambory změkly.

Dejte troubu na 200°C na vzduch, máslo a pečte dalších 30 ́ bez pokličky.

olivemagazine.gr

admin/ author of the article

Jsem váš osobní žurnalistický průvodce do světa praktických tipů a rady. S mého pera (nebo spíše klávesnice) vzejdou články plné inspirace a užitečných informací, které vám pomohou zmodernizovat váš každodenní život. Těšte se na odhalování tajemství, zkoumání nejnovějších trendů a objevování způsobů, jak si život ulehčit.

Loading...
Gymnazium Brno