Omeleta je vařená s bramborami, dýní a kukuřicí a velmi pěkně ochucená šafránem. Snadné a chutné jídlo, které může být lehkým jídlem, pokud ho doplníme bohatým salátem.
Připraveno za 20′
Materiály
e.p. olivový olej
3 velké brambory, nakrájené na kostičky
6 vajec
100 ml plné smetany
50 gr. strouhaná mozzarella
2 plné plechovky. lžíce nesoleného másla
½ malé suché cibule, nakrájené na tenké plátky
1 velmi malá dýně, nakrájená na tenké plátky
1 velmi malý lilek, nakrájený na tenké plátky
2 lžičky z vařených kukuřičných zrn
rukolové listy, k podávání (volitelné)
sůl, čerstvě mletý černý pepř
Postup
Na pánvi s rozpáleným olivovým olejem opečte brambory dozlatova. Vyndáme je na plech vyložený kuchyňským papírem a necháme stranou.
V misce rozšlehejte vejce se smetanou, 2 lžičky. lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Přidejte brambory a mozzarellu.
Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte 2 lžičky. lžíce olivového oleje a másla, dokud se máslo nerozpustí. Přidejte cibuli, dýni a lilek a za častého míchání opékejte 3 minuty.
Přidejte vaječnou směs a snižte teplotu. Přiklopíme pokličkou a pečeme při nízké teplotě, zvedneme stěrkou, aby vaječná směs šla podspod, aby se rychleji uvařila.
S talířem, který použijeme jako poklici, omeletu otočíme a opečeme i z druhé strany. Vypněte oheň a nechte 2-3 minuty na pánvi.
Kukuřici s rukolou dejte do mísy, pokapejte trochou olivového oleje, osolte, opepřete a promíchejte, aby se kukuřice marinovala. Směs přendejte na omeletu a podávejte. Případně podávejte bokem v misce.
olivemagazine.gr