Omeleta se sýrem, cuketou a lilkem

Omeleta je vařená s bramborami, dýní a kukuřicí a velmi pěkně ochucená šafránem. Snadné a chutné jídlo, které může být lehkým jídlem, pokud ho doplníme bohatým salátem.

Připraveno za 20′

Materiály

e.p. olivový olej

3 velké brambory, nakrájené na kostičky

6 vajec

100 ml plné smetany

50 gr. strouhaná mozzarella

2 plné plechovky. lžíce nesoleného másla

½ malé suché cibule, nakrájené na tenké plátky

1 velmi malá dýně, nakrájená na tenké plátky

1 velmi malý lilek, nakrájený na tenké plátky

2 lžičky z vařených kukuřičných zrn

rukolové listy, k podávání (volitelné)

sůl, čerstvě mletý černý pepř

Postup

Na pánvi s rozpáleným olivovým olejem opečte brambory dozlatova. Vyndáme je na plech vyložený kuchyňským papírem a necháme stranou.

V misce rozšlehejte vejce se smetanou, 2 lžičky. lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Přidejte brambory a mozzarellu.

Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte 2 lžičky. lžíce olivového oleje a másla, dokud se máslo nerozpustí. Přidejte cibuli, dýni a lilek a za častého míchání opékejte 3 minuty.

Přidejte vaječnou směs a snižte teplotu. Přiklopíme pokličkou a pečeme při nízké teplotě, zvedneme stěrkou, aby vaječná směs šla podspod, aby se rychleji uvařila.

S talířem, který použijeme jako poklici, omeletu otočíme a opečeme i z druhé strany. Vypněte oheň a nechte 2-3 minuty na pánvi.

Kukuřici s rukolou dejte do mísy, pokapejte trochou olivového oleje, osolte, opepřete a promíchejte, aby se kukuřice marinovala. Směs přendejte na omeletu a podávejte. Případně podávejte bokem v misce.

olivemagazine.gr

admin/ author of the article

Jsem váš osobní žurnalistický průvodce do světa praktických tipů a rady. S mého pera (nebo spíše klávesnice) vzejdou články plné inspirace a užitečných informací, které vám pomohou zmodernizovat váš každodenní život. Těšte se na odhalování tajemství, zkoumání nejnovějších trendů a objevování způsobů, jak si život ulehčit.

Loading...
Gymnazium Brno