7 jednoduchých způsobů, jak snížit náklady na supermarkety

Zde je sedm způsobů, jak utratit méně za potraviny a přitom stále dávat na rodinný stůl výživná jídla. Zkusme některé z těchto tipů, jak snížit náklady na naše nákupy v supermarketu, když inflace neustále zvyšuje ceny.

1. Hledat nabídky

Někteří z nás vždy odmítali nabídky, zatímco jiní už mají zkušenosti s používáním kuponů a prohlížením týdenních letáků s výprodejem. Nikdy není příliš pozdě. Většina supermarketů nabízí slevy téměř na všechny kategorie produktů. Pro ty, kteří nakupují online, jsou k dispozici další kupony na online objednávky nebo můžeme produkty filtrovat podle produktů ve slevě. A samozřejmě, pokud jsme pravidelnými zákazníky konkrétního obchodu, ujistěte se, že jsme se zaregistrovali pro odměny, které poskytují.

Chytrou strategií je najít produkty na prodej a poté je začlenit do týdenního jídelníčku. Jídlo tak nevkládáme do košíku jen proto, že je ve slevě, ale zároveň si obnovujeme chuťové možnosti.

2. Buďte selektivní u produktů

Postupem času odborníci doporučují stravu bohatou na ovoce a zeleninu. Tyto potraviny se mohou zdát drahé, zvláště pokud volíme bio. Výběr mraženého, ​​konzervovaného nebo sušeného ovoce a zeleniny je skvělý způsob, jak ušetřit peníze a pokračovat v dietě cenných minerálů, vlákniny a antioxidantů. Důležité je také hledat možnosti bez přidaných cukrů a soli. Navíc párkrát týdně stojí za to zkusit nahradit dražší ovoce nebo zeleninu něčím levnějším.

Například kapusta místo hotového zeleného salátu nebo mražené bobule místo čerstvého do smoothie. Ujistime se, že skutečně jíme to, co kupujeme. Můžeme také vyzkoušet zmrazení produktů, které nepoužijeme, jako je paprika nebo mrkev nebo přidat něco, co se zkazí, do polévek, smažené rýže nebo omelety, i když jsme to dodnes nepoužívali.

3. Pojďme pochopit data expirace

Data, která vidíme na obalech potravin, často představují standardy kvality, nikoli bezpečnost. Všichni jsme měli tu babičku, která vyhazovala jídlo, aniž by se podívala na datum spotřeby, dokud začalo divně vonět nebo chutnat, ale až potom.

Konkrétněji:

Spotřebujte nejlépe před: Toto je datum zajištění kvality a slouží jako „návrh“ na datum spotřeby, kdy je chuť a kvalita jídla na vrcholu. Nejedná se o datum nákupu nebo zabezpečení.

Spotřebujte do/datum expirace: Používá se hlavně pro rychle se kazící potraviny, které je nutné sníst do určitého data, ale ne později, i když vypadají nebo voní dobře, protože by mohly způsobit otravu jídlem. Mnozí namítají, že pokud od data uplyne den nebo dva, neznamená to, že je jídlo nebezpečné. To ale závisí na mnoha faktorech, proto je dobré být velmi opatrný.

4. Přehodnoťte „snadnost“

Je pravda, že mnohokrát platíme vysokou cenu za pohodlí – například hotové saláty nebo dresinky připravené k použití. Někdy jsou však tyto položky užitečné, pokud se chystáme sníst domácí jídlo, místo abychom se vrátili k sobě nebo nepoužívali suroviny, které máme v lednici. Všichni potřebujeme trochu pomoci ve dnech, kdy se vracíme domů unavení, a někdy cena nakrájené zeleniny nebo sklenice omáčky není o moc dražší.

Vyplatí se ale ujistit se, že tuto vymoženost volíme moudře a využíváme ji ve svůj prospěch, abychom ušetřili peníze tím, že si uvaříme více doma, místo dalšího jídla s sebou.

5. Kontrola jednotkových cen

Jednotková cena je na poličce vedle ceny produktu a umožňuje nám lépe porovnávat velikosti, ceny a různé značky. Řekněme, že dostáváme balená jablka každý týden. Možná by mělo smysl koupit větší balení, které bude v té době stát více, ale bude levnější za kilo než to menší. Jednotkové ceny ukazují cenu podle hmotnosti a menší velikosti jsou dražší.

6. Vyzkoušejme nové zdroje živin

Potraviny bohaté na bílkoviny, jako je maso, drůbež a mořské plody, bývají jedny z nejdražších potravin v našich nákupních košíkech. Je pravda, že mnoho rostlinných bílkovin, jako jsou luštěniny a tofu, jsou levnější než maso. Vyzkoušení jednoho nebo dvou bezmasých jídel nám může pomoci ušetřit peníze, aniž bychom se připravovali o klíčové složky naší stravy.

7. Připravte si jídelníček na týden

Není to vždy snadné, ale plánování nám v mnoha ohledech pomáhá ušetřit peníze. Vytváření seznamu potravin nám pomáhá vyhnout se impulzivním nákupům, které nakonec zvyšují účet. Podle výzkumníků je pravděpodobnější, že použijeme to, co si koupíme, když to můžeme zkombinovat s něčím, co již máme. Význam: Nekupujeme polevu, pokud již nemáme zbytek ingrediencí na výrobu čokoládového dortu.

Stejně tak si koupíme rajčata na omáčku, když už máme ve spíži těstoviny. Vědci odhadují, že v průměru domácnosti vyhodí asi 30 % nakoupených potravin. A to nás přesvědčí o nákupním plánu. Nemusí to být složité, ale sepsat si, co budeme celý týden jíst a následně tyto ingredience nakoupit, je skvělá strategie, která nám pomůže ušetřit peníze, neplýtvat jídlem a zbaví nás stresu z “ co dnes večer vařit.“

newmoney.gr

admin/ author of the article

Jsem váš osobní žurnalistický průvodce do světa praktických tipů a rady. S mého pera (nebo spíše klávesnice) vzejdou články plné inspirace a užitečných informací, které vám pomohou zmodernizovat váš každodenní život. Těšte se na odhalování tajemství, zkoumání nejnovějších trendů a objevování způsobů, jak si život ulehčit.

Loading...
Gymnazium Brno