Velmi chutné: Klasický guláš

Domovinou guláše je Maďarsko, rozšířený je však ve střední Evropě a na Balkáně. Tradičně se považuje za jednoduše domácí, protože vyžaduje malou pozornost na přípravu.

Potřebné produkty na guláš:

500 g hovězího masa

paprika

2 střední cibule

3 mrkve

2 stroužky česneku

2 červené papriky

3 brambory

30 g kravského másla

kmín

1 1/2 lžíce rajčatového protlaku

200 g loupaných konzervovaných rajčat

1 1/2 polévkové lžíce. mouka

50 ml oleje

1,2 l zeleninového vývaru

1/2 svazku petrželky

sůl podle chuti

černý pepř – podle chuti

Podívejte se více:

Způsob přípravy:

Hovězí maso nakrájíme na malé kostičky, dochutíme solí a pepřem. Smažíme v tlakovém hrnci s červenou paprikou a olejem. Poté, co získá zlatavé opálení, přidejte trochu vody a vařte 20 minut.

Na její místo dáme dusit velmi jemně nakrájenou cibuli a mrkev spolu s nasekaným česnekem. Po změknutí přidáme nakrájené větší papriky a asi 100 ml vývaru, máslo a kmín.

Po udušení zeleniny přisypeme mouku. Dobře promícháme a přidáme rajčatový protlak a nakrájená rajčata. Promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Po chvíli přidáme uvařené maso, dolijeme vývarem a na mírném ohni necháme dusit šťavnatý guláš. Po půl hodině přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory.

Vařte klasický guláš za občasného míchání, dokud nebude hotový. Když podáváme tuto maďarskou hostinu, klasický guláš nalijeme do hluboké misky a krásně posypeme petrželkou.

admin/ author of the article

Jsem váš osobní žurnalistický průvodce do světa praktických tipů a rady. S mého pera (nebo spíše klávesnice) vzejdou články plné inspirace a užitečných informací, které vám pomohou zmodernizovat váš každodenní život. Těšte se na odhalování tajemství, zkoumání nejnovějších trendů a objevování způsobů, jak si život ulehčit.

Loading...
Gymnazium Brno