Vynikající a velmi snadné: italský rýžový koláč

Jednoduchá, lahodná a zdravá tato rýže je dokonalým dezertem k odpolední svačině nebo dokonce snídani.

Ingredience na rýžový koláč:

1,7 litru mléka

1 vanilkový lusk

1/2 citronu, pouze kůra, větší kousky

200 g cukru

300 g rýže arborio

5 vajec, bílky a žloutky oddělené

50 ml pomerančového likéru

40 g rozinek dle libosti

1 pomeranč, pouze kůra, nastrouhaný, plus k podávání

moučkový cukr, k podávání

Podívejte se více:

Způsob přípravy:

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.

Do velkého hrnce dejte mléko, vanilkové lusky, citronovou kůru a cukr a přiveďte k varu. Přidejte rýži a vařte na mírném až středním ohni asi 20–25 minut, dokud rýže nezměkne a nevstřebá mléko, ale měla by být krémová. Odstraňte z ohně a nechte vychladnout. Odstraňte citronovou kůru.

V míse ušlehejte žloutky a likér do pěny. V jiné míse ušleháme z bílků tuhý sníh.

Do vychladlé rýže přidejte žloutkovou směs, poté vmíchejte šlehačku, poté rozinky a pomerančovou kůru. Nalijte do připravené formy a pečte v troubě 1 hodinu.

Podávejte teplé nebo studené, posypané trochou pomerančové kůry a moučkovým cukrem.

admin/ author of the article

Jsem váš osobní žurnalistický průvodce do světa praktických tipů a rady. S mého pera (nebo spíše klávesnice) vzejdou články plné inspirace a užitečných informací, které vám pomohou zmodernizovat váš každodenní život. Těšte se na odhalování tajemství, zkoumání nejnovějších trendů a objevování způsobů, jak si život ulehčit.

Loading...
Gymnazium Brno