Jak vařit rýžovou kaši s mlékem: známá chuť se odhalí novým způsobem

Rýžová kaše je mnohými milována pro svou jasnou chuť a jedinečnou texturu.

Zároveň se pokrm ukáže jako zajímavější a uspokojivější, pokud cereálie vaříte v mléce.

Zde je důležité zachovat proporce.

Jak vařit rýžovou kaši

Na jednu sklenici rýže byste měli připravit:

Rýže
Foto: Pixabay
  • voda – 2 sklenice;
  • mléko – 0,5 šálku;
  • cukr – 1,5 lžíce;
  • sůl – 1 špetka.

Před vařením je třeba rýži několikrát omýt.

V hrnci musíte vařit vodu se solí a cukrem a pak do ní můžete nalít zrna.

Kaše bude zajímavější a chutnější, pokud přidáte jablka. Je vhodné vkládat kousky do pánve současně.

Vařte na mírném ohni a přikryjte misku asi 15 minut.

Poté můžete nalít mléko. Poté udržujte rýži na ohni asi 5 minut.

Před podáváním by měl být talíř ozdoben plátky čerstvých jablek a skořice.

Kaše bude výživná, aromatická a velmi chutná.

Dříve jsme vám řekli, s jakými potravinami nemůžete jíst rýži.

admin/ author of the article

Jsem váš osobní žurnalistický průvodce do světa praktických tipů a rady. S mého pera (nebo spíše klávesnice) vzejdou články plné inspirace a užitečných informací, které vám pomohou zmodernizovat váš každodenní život. Těšte se na odhalování tajemství, zkoumání nejnovějších trendů a objevování způsobů, jak si život ulehčit.

Loading...
Gymnazium Brno