Kyopoolu je jedním z oblíbených předkrmů na bulharském stole a s tímto receptem z něj uděláte kulinářské mistrovské dílo.
Potřebné produkty pro köpoolu s tvarohem:
200 g tvarohu
2 lilky
3 červené papriky
1 rajče bez slupky, nakrájené na kostičky
2 stroužky česneku
petržel – na ozdobu
5 polévkových lžic. olej
sůl podle chuti
vlašské ořechy – volitelné pro posypání navrch
Podívejte se více:
Způsob přípravy:
Lilek a papriky opečte v troubě. Oloupeme je a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Tvaroh dejte do hluboké misky. K tomu přidáme lilek, papriku a rajče, které jsme nakrájeli na malé kousky, a česnek. Keppoolu dobře promícháme a do směsi přidáme olej a sůl.