Lahodný salát na Nový rok: zásobte se sušenými švestkami a ananasem

Studené nebo teplé předkrmy, příloha na sváteční stůl – to vše je důležité, ale ani jedna hostina se neobejde bez salátu.

I ten nejprimitivnější salát z čerstvé zeleniny doplní pokrmy jako nic jiného. Co můžeme říci o svátečních receptech?

Připravte si na Nový rok lahodný salát s uzeným kuřecím masem, sušenými švestkami a ananasem.

Požadované:

  • kuře (uzené) – 400 gr;
  • švestky – 100 gr;
  • ananas (konzervovaný) – 200 g;
  • sýr (tvrdý) – 200 g;
  • ořechy (vlašské ořechy) – 80 gr;
  • vejce – 2 ks;
  • žampiony – 300 gr;
  • rostlinný olej;
  • majonéza.

Jak vařit

1. Nejprve je potřeba sušené švestky na 20 minut zalít horkou vodou. Jakmile se zapaří, je potřeba ho umýt a nakrájet.

Salát
Foto: © Belnovosti

2. Vejce je potřeba uvařit natvrdo, nechat vychladnout a nakrájet na kostičky.

3. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, smažíme na rostlinném oleji 7–8 minut.

4. Uzené kuře rozporcujeme a maso nakrájíme na kostičky.

5. Sýr nastrouháme, podle potřeby orestujeme jádra ořechů a rozdrobíme je na malé drobky.

Ingredience mohou být smíchány a ochuceny majonézou, nebo mohou být rozloženy ve vrstvách v následujícím pořadí:

  • kuře;
  • ananas;
  • vejce;
  • houby;
  • švestky.

Zároveň každou vrstvu namažte majonézou a salát posypte strouhaným sýrem a ořechy.

Dříve jsme vám řekli, jak chutně upéct pstruha.

admin/ author of the article

Jsem váš osobní žurnalistický průvodce do světa praktických tipů a rady. S mého pera (nebo spíše klávesnice) vzejdou články plné inspirace a užitečných informací, které vám pomohou zmodernizovat váš každodenní život. Těšte se na odhalování tajemství, zkoumání nejnovějších trendů a objevování způsobů, jak si život ulehčit.

Loading...
Gymnazium Brno