Studené nebo teplé předkrmy, příloha na sváteční stůl – to vše je důležité, ale ani jedna hostina se neobejde bez salátu.
I ten nejprimitivnější salát z čerstvé zeleniny doplní pokrmy jako nic jiného. Co můžeme říci o svátečních receptech?
Připravte si na Nový rok lahodný salát s uzeným kuřecím masem, sušenými švestkami a ananasem.
Požadované:
- kuře (uzené) – 400 gr;
- švestky – 100 gr;
- ananas (konzervovaný) – 200 g;
- sýr (tvrdý) – 200 g;
- ořechy (vlašské ořechy) – 80 gr;
- vejce – 2 ks;
- žampiony – 300 gr;
- rostlinný olej;
- majonéza.
Jak vařit
1. Nejprve je potřeba sušené švestky na 20 minut zalít horkou vodou. Jakmile se zapaří, je potřeba ho umýt a nakrájet.
2. Vejce je potřeba uvařit natvrdo, nechat vychladnout a nakrájet na kostičky.
3. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, smažíme na rostlinném oleji 7–8 minut.
4. Uzené kuře rozporcujeme a maso nakrájíme na kostičky.
5. Sýr nastrouháme, podle potřeby orestujeme jádra ořechů a rozdrobíme je na malé drobky.
Ingredience mohou být smíchány a ochuceny majonézou, nebo mohou být rozloženy ve vrstvách v následujícím pořadí:
- kuře;
- ananas;
- vejce;
- houby;
- švestky.
Zároveň každou vrstvu namažte majonézou a salát posypte strouhaným sýrem a ořechy.
Dříve jsme vám řekli, jak chutně upéct pstruha.