Vaření želé masa v pomalém hrnci: jídlo je chutné a chutné – rychlá volba pro líné

Nemusíte trávit mnoho času u sporáku, abyste mohli podávat želé maso na stůl.

Stojí za to věnovat pozornost línějšímu receptu, který zahrnuje vaření vepřového masa v pomalém hrnci.

Ingredience

Na jeden a půl kilogramu vykostěného masa musíte vzít:

  • mrkev – 1 ks;
  • cibule – 2 ks;
  • bobkový list – 7 ks;
  • česnek – 4 ks;
  • želatina – 25 g;
  • sůl – 2 lžičky.

Proces vaření

Maso musí být vloženo do pomalého hrnce a naplněno vodou po značku čtyř litrů. Kromě toho musíte přidat kousky cibule, mrkve a koření. V tuto chvíli je příliš brzy na přidání soli.

Rosol
Foto: © Belnovosti

Dále musíte zapnout zařízení.

Jakmile je vše připraveno, musíte maso vyjmout a do vývaru přidat nasekaný česnek. Kapalina musí dostat čas na vyluhování.

Želatina by měla být zředěna ve sklenici vody. Směs by měla vyluhovat asi půl hodiny.

Maso by mělo být rozděleno na kusy a umístěno do forem nebo talířů. Můžete také přidat kousky mrkve a bylinky, aby pokrm byl chutnější.

Bujón musí být filtrován a smíchán s želatinou. Poté můžete vmíchat sůl. Horký vývar se musí nalít do forem.

Nejprve je třeba nechat obrobek vychladnout na pokojovou teplotu a poté můžeme maso v želé přenést do chladničky, dokud neztuhne.

Dříve jsme vám řekli, jak rychle připravit želé drůbež.

admin/ author of the article

Jsem váš osobní žurnalistický průvodce do světa praktických tipů a rady. S mého pera (nebo spíše klávesnice) vzejdou články plné inspirace a užitečných informací, které vám pomohou zmodernizovat váš každodenní život. Těšte se na odhalování tajemství, zkoumání nejnovějších trendů a objevování způsobů, jak si život ulehčit.

Loading...
Gymnazium Brno