Mnoho labužníků si klade otázku: „Je nutné přidávat sůl do tvarohové hmoty, ze které plánujete vyrábět tvarohové koláče?“
Někteří kuchaři se domnívají, že základ pro tvarohové koláče není třeba solit, protože pokrm by měl být sladký.
Jiní jsou si jisti: bez tohoto doplňku se za žádných okolností neobejdete.
Kdo má v tomto sporu pravdu?
Mám základ na tvarohové koláče osolit?
Ano, do těsta na tvarohové koláče je potřeba přidat sůl.
Faktem je, že bez této složky nebude pokrm dostatečně chutný.
Fermentovaný mléčný výrobek, který je základem tvarohových koláčů, opravdu „miluje“ chlorid sodný.
Slaný tvaroh je neuvěřitelně chutný pokrm. A to vše díky tomu, že sůl pomáhá vyvážit chuť pokrmu.
Kolik soli přidat do tvarohové hmoty
Aby přísada nezkazila pokrm, neměli byste to přehánět.
Jedna špetka bude stačit k dosažení vzhledu zajímavých chuťových tónů v tvarohových koláčích.
Sůl by měla být v syrovém vejci, které se plánuje smíchat s tvarohem.
Dříve jsme uvedli hlavní chyby, které způsobují, že tvarohové koláče jsou „gumové“.