Jako chmýří: řízky budou neuvěřitelně jemné a vzdušné – potřebujete tuto tajnou přísadu

Většina gurmánů má ráda řízky, které jsou jemné a vzdušné.

Když kuchaři popisují takové jídlo, často říkají následující frázi: „Jako chmýří!“

Bohužel ne všem ženám v domácnosti se podaří získat tak jemné a nadýchané jídlo. Kotlety jsou často příliš tvrdé a ploché.

Ale aby se zabránilo takovému výsledku, stačí použít pouze jednu další složku.

řízky
Foto: © Belnovosti

Tajná přísada, díky které jsou řízky nadýchané

Aby pokrm změkl, musí řízkový základ obsahovat kukuřičný škrob.

Na 0,5 kg mletého masa stačí 3 polévkové lžíce. l. výše uvedené aditivum.

Při použití takové suroviny se neobejdete bez důkladného prohnětení masového základu.

Nádobí s mletým masem by navíc mělo stát na polici chladničky alespoň 30 minut.

V důsledku toho získáte základ, ze kterého můžete bezpečně vytvořit masové „puky“ a poté je začít smažit.

Díky kukuřičnému škrobu získají řízky nadýchanost, jemnost, měkkost a zářivou chuť.

Přísada neobsahuje lepek, takže pokrm rozhodně nevyjde tvrdý a plochý.

Dříve jsme jmenovali 5 způsobů, jak pomoci „opravit“ tekuté mleté ​​maso na řízky.

admin/ author of the article

Jsem váš osobní žurnalistický průvodce do světa praktických tipů a rady. S mého pera (nebo spíše klávesnice) vzejdou články plné inspirace a užitečných informací, které vám pomohou zmodernizovat váš každodenní život. Těšte se na odhalování tajemství, zkoumání nejnovějších trendů a objevování způsobů, jak si život ulehčit.

Loading...
Gymnazium Brno