Většina gurmánů má ráda řízky, které jsou jemné a vzdušné.
Když kuchaři popisují takové jídlo, často říkají následující frázi: „Jako chmýří!“
Bohužel ne všem ženám v domácnosti se podaří získat tak jemné a nadýchané jídlo. Kotlety jsou často příliš tvrdé a ploché.
Ale aby se zabránilo takovému výsledku, stačí použít pouze jednu další složku.
Tajná přísada, díky které jsou řízky nadýchané
Aby pokrm změkl, musí řízkový základ obsahovat kukuřičný škrob.
Na 0,5 kg mletého masa stačí 3 polévkové lžíce. l. výše uvedené aditivum.
Při použití takové suroviny se neobejdete bez důkladného prohnětení masového základu.
Nádobí s mletým masem by navíc mělo stát na polici chladničky alespoň 30 minut.
V důsledku toho získáte základ, ze kterého můžete bezpečně vytvořit masové „puky“ a poté je začít smažit.
Díky kukuřičnému škrobu získají řízky nadýchanost, jemnost, měkkost a zářivou chuť.
Přísada neobsahuje lepek, takže pokrm rozhodně nevyjde tvrdý a plochý.
Dříve jsme jmenovali 5 způsobů, jak pomoci „opravit“ tekuté mleté maso na řízky.