Jak vařit perník: recept nejen na Nový rok

Předpokládá se, že perník je novoroční pochoutka v evropské a americké tradici.

Skvěle doplňují aromatický čaj, kakao nebo kávu. Ale perník podle tohoto receptu lze připravit nejen v zimě.

Požadované:

  • zázvor – 2 lžičky;
  • skořice – 2 lžičky;
  • soda – 1 lžička;
  • máslo – 130 gr;
  • mouka – 450 gr;
  • vejce – 1 ks;
  • cukr – 90 g;
  • med – 160 gr.

Jak vařit

1. Kořen zázvoru nastrouháme a v hlubokém hrnci smícháme s cukrem, skořicí a medem.

2. Směs zahřívejte na středním plameni za stálého míchání. Když se cukr rozpustí, přidejte sodu a ingredience promíchejte.

produkty
Foto: © Belnovosti

3. Směs vařte, dokud nezíská barvu mléčné čokolády, poté ji můžete stáhnout z ohně a přidat máslo.

4. Jakmile směs vychladne, přidáme vajíčko, důkladně promícháme, přidáme mouku a hněteme těsto, dokud nebude lepivé.

5. Hotové dejte na 20-30 minut do lednice, poté vyválejte na 2-3 centimetry silnou vrstvu a pomocí formiček vytvarujte perníčky.

6. Přendáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 8-10 minut.

Dříve jsme vám řekli, jak vyrobit čokoládový dort ze tří surovin.

admin/ author of the article

Jsem váš osobní žurnalistický průvodce do světa praktických tipů a rady. S mého pera (nebo spíše klávesnice) vzejdou články plné inspirace a užitečných informací, které vám pomohou zmodernizovat váš každodenní život. Těšte se na odhalování tajemství, zkoumání nejnovějších trendů a objevování způsobů, jak si život ulehčit.

Loading...
Gymnazium Brno