Jak správně vařit knedlíky: jsou pojmenovány tři hlavní chyby – dělá je každý

Zdálo by se, že by to mohlo být jednodušší než vařit knedlíky. Ale i zde se mnohým podaří udělat chybu a jiní jich udělají více.

Navzdory skutečnosti, že mražené polotovary jsou nejoblíbenějším masovým pokrmem, ne každý umí knedlíky správně uvařit.

Pojďme si říct, co vám brání ve vaření knedlíků.

Chyba jedna: Rozmrazování

Stává se, že lidé buď zapomenou dát knedlíky před vařením do mrazáku, nebo je vytáhnou dříve, než se voda vyvaří.

Hrnec
Foto: © Belnovosti

Ve skutečnosti se budou vařit zmrazené. Pokud je vyjmete, aby se trochu rozmrazily, jak se často doporučuje, polotovary se během vaření slepí nebo se rozpadnou.

Chyba dvě: teplota

Když se voda vaří, mnoho lidí ze zvyku ztlumí oheň a mražené knedlíky hodí do horké vody.

Ale ve vychlazené vodě a dokonce i na mírném ohni se knedlíky budou vařit déle, takže těsto může být mokré. Správné je vařit je na středním plameni se stále mírně vroucí vodou.

Chyba tři: čas

Knedlíky není potřeba vařit déle, než doporučuje výrobce. Obvykle to trvá 5 minut. Po vypnutí ohně také není potřeba hotové knedlíky uchovávat ve vodě – ihned se vyjímají děrovanou lžící.

Dříve jsme vám řekli, jak správně vařit brokolici.

admin/ author of the article

Jsem váš osobní žurnalistický průvodce do světa praktických tipů a rady. S mého pera (nebo spíše klávesnice) vzejdou články plné inspirace a užitečných informací, které vám pomohou zmodernizovat váš každodenní život. Těšte se na odhalování tajemství, zkoumání nejnovějších trendů a objevování způsobů, jak si život ulehčit.

Loading...
Gymnazium Brno