Zdálo by se, že by to mohlo být jednodušší než vařit knedlíky. Ale i zde se mnohým podaří udělat chybu a jiní jich udělají více.
Navzdory skutečnosti, že mražené polotovary jsou nejoblíbenějším masovým pokrmem, ne každý umí knedlíky správně uvařit.
Pojďme si říct, co vám brání ve vaření knedlíků.
Chyba jedna: Rozmrazování
Stává se, že lidé buď zapomenou dát knedlíky před vařením do mrazáku, nebo je vytáhnou dříve, než se voda vyvaří.
Ve skutečnosti se budou vařit zmrazené. Pokud je vyjmete, aby se trochu rozmrazily, jak se často doporučuje, polotovary se během vaření slepí nebo se rozpadnou.
Chyba dvě: teplota
Když se voda vaří, mnoho lidí ze zvyku ztlumí oheň a mražené knedlíky hodí do horké vody.
Ale ve vychlazené vodě a dokonce i na mírném ohni se knedlíky budou vařit déle, takže těsto může být mokré. Správné je vařit je na středním plameni se stále mírně vroucí vodou.
Chyba tři: čas
Knedlíky není potřeba vařit déle, než doporučuje výrobce. Obvykle to trvá 5 minut. Po vypnutí ohně také není potřeba hotové knedlíky uchovávat ve vodě – ihned se vyjímají děrovanou lžící.
Dříve jsme vám řekli, jak správně vařit brokolici.