Jak správně vařit chobotnici: bude křehká a ne gumová – jednoduchý způsob

Nejlepší čas na vaření mořských plodů je podle načasování. Jsou to zdravé a nízkokalorické potraviny, ale kvůli nesprávnému vaření se chobotnice a krevety stávají gumovými.

Ne každý toto umění zvládne napoprvé, ale mořské plody uvaříte dokonale a křehce bez větší námahy.

Jak vařit chobotnici

Jedinou důležitou podmínkou je nepřeexponovat ji v horké vodě, což znamená, že musíte jednat včas.

1. Vodu přiveďte k varu a ponořte do ní očištěnou škebli.

Plody moře
Foto: © Belnovosti

2. Počkejte, až se voda vyvaří a korpus pod pokličkou vařte nejdéle 2 minuty.

Existuje další způsob vaření – ve studené vodě.

Chcete-li to provést, vložte očištěný korpus do pánve se studenou vodou a dejte na střední teplotu.

Sůl se přidává po zahřátí a zahřátí vody.

Počkejte, až se voda vaří, a po 30 sekundách chobotnici vyjměte.

Jak dlouho vařit

Ale to není všechno. Rozhodující je stav produktu.

Pokud se jedná o chlazené mořské plody, můžete je vařit 2 minuty. Celá jatečně upravená těla chobotnice se vaří 1-2 minuty.

Mechanicky vyčištěná chobotnice se vaří 1 minutu.

Mladý exemplář bude uvařen za 1 minutu, stejně jako kostra nakrájená na kroužky.

Dříve jsme vám řekli, jak vařit želé maso v pomalém hrnci.

admin/ author of the article

Jsem váš osobní žurnalistický průvodce do světa praktických tipů a rady. S mého pera (nebo spíše klávesnice) vzejdou články plné inspirace a užitečných informací, které vám pomohou zmodernizovat váš každodenní život. Těšte se na odhalování tajemství, zkoumání nejnovějších trendů a objevování způsobů, jak si život ulehčit.

Loading...
Gymnazium Brno