Nejlepší čas na vaření mořských plodů je podle načasování. Jsou to zdravé a nízkokalorické potraviny, ale kvůli nesprávnému vaření se chobotnice a krevety stávají gumovými.
Ne každý toto umění zvládne napoprvé, ale mořské plody uvaříte dokonale a křehce bez větší námahy.
Jak vařit chobotnici
Jedinou důležitou podmínkou je nepřeexponovat ji v horké vodě, což znamená, že musíte jednat včas.
1. Vodu přiveďte k varu a ponořte do ní očištěnou škebli.
2. Počkejte, až se voda vyvaří a korpus pod pokličkou vařte nejdéle 2 minuty.
Existuje další způsob vaření – ve studené vodě.
Chcete-li to provést, vložte očištěný korpus do pánve se studenou vodou a dejte na střední teplotu.
Sůl se přidává po zahřátí a zahřátí vody.
Počkejte, až se voda vaří, a po 30 sekundách chobotnici vyjměte.
Jak dlouho vařit
Ale to není všechno. Rozhodující je stav produktu.
Pokud se jedná o chlazené mořské plody, můžete je vařit 2 minuty. Celá jatečně upravená těla chobotnice se vaří 1-2 minuty.
Mechanicky vyčištěná chobotnice se vaří 1 minutu.
Mladý exemplář bude uvařen za 1 minutu, stejně jako kostra nakrájená na kroužky.
Dříve jsme vám řekli, jak vařit želé maso v pomalém hrnci.