Plněné zelné závitky jsou složitým pokrmem, který však mnozí milují.
Přesto je nemožné nemilovat bohaté a kořeněné maso v měkkých a jemných kapustových listech.
Každá hospodyňka má přitom svá tajemství pro přípravu vynikajících kapustových závitků.
Aby ale pokrm dopadl opravdu skvěle, je potřeba ho ještě nějakou dobu podusit na pánvi.
Na první pohled se může zdát, že na takovém postupu není nic složitého. Ale zároveň začátečníci ve vaření mohou dělat chyby.
Proto byste měli přijít na to, jak správně dusit zelí.
Zkušení kuchaři poznamenávají, že proces by neměl trvat déle než 50 minut.
Plněné zelné závitky by měly být umístěny v hrnci nebo hluboké pánvi a navrch by měla být položena zeleninová omáčka. Poté musí být miska nalita vroucí vodou tak, aby tekutina zcela pokryla zelí. Nebylo by na škodu přidat bobkový list, aby byla pochoutka chutnější.
Kapustové závitky by se měly dusit na mírném ohni a přikryté.
Dříve jsme vám řekli, jak správně vařit líné zelí.