Jak rychle marinovat makrelu: bude chutnější než červená ryba

Někteří lidé věří, že pouze červená ryba je hodným rybím předkrmem na stůl.

Ale nepodceňujte další možnosti.

Makrela zde není horší kvalitou a chutí.

Zároveň se dá marinovat, takže bude lepší než z obchodu. Postup je celkem jednoduchý.

Ryba
Foto: © Belnovosti

Ingredience

K přípravě jedné ryby byste měli vzít:

  • rostlinný olej – 5 polévkových lžic. l.;
  • citron – 1/2 ks;
  • bobkový list – 2 ks;
  • sůl – 2,5 lžíce. l.;
  • cukr – 1 polévková lžíce. l.;
  • černý pepř – 10 ks;
  • hrášek z nového koření – 6 ks;
  • hořčičná semínka – 1/2 lžičky.

Jak marinovat makrely

Nejprve je třeba ryby očistit a nakrájet na kousky.

V samostatné misce smíchejte máslo se solí, šťávou, hořčicí a cukrem.

Pokud chcete, můžete přidat trochu koriandru.

Poté je třeba rybu přelít marinádou. V tomto případě musíte do nádoby vložit také bobkový list.

Chuť a vůně se rozjasní, pokud přidáte kousky cibule. Marináda by měla makrelu zcela pokrýt.

Nádoba s obrobkem by měla být pokryta fólií nebo víkem a poté umístěna do chladničky na jeden den.

Pokud se budete držet tohoto jednoduchého receptu, snadno získáte vynikající předkrm, který ozdobí sváteční stůl. Hosté budou z pokrmu určitě nadšeni.

Dříve jsme vám řekli, jak upéct makrelu, aby ryba byla chutná a aromatická.

admin/ author of the article

Jsem váš osobní žurnalistický průvodce do světa praktických tipů a rady. S mého pera (nebo spíše klávesnice) vzejdou články plné inspirace a užitečných informací, které vám pomohou zmodernizovat váš každodenní život. Těšte se na odhalování tajemství, zkoumání nejnovějších trendů a objevování způsobů, jak si život ulehčit.

Loading...
Gymnazium Brno