Někteří lidé věří, že pouze červená ryba je hodným rybím předkrmem na stůl.
Ale nepodceňujte další možnosti.
Makrela zde není horší kvalitou a chutí.
Zároveň se dá marinovat, takže bude lepší než z obchodu. Postup je celkem jednoduchý.
Ingredience
K přípravě jedné ryby byste měli vzít:
- rostlinný olej – 5 polévkových lžic. l.;
- citron – 1/2 ks;
- bobkový list – 2 ks;
- sůl – 2,5 lžíce. l.;
- cukr – 1 polévková lžíce. l.;
- černý pepř – 10 ks;
- hrášek z nového koření – 6 ks;
- hořčičná semínka – 1/2 lžičky.
Jak marinovat makrely
Nejprve je třeba ryby očistit a nakrájet na kousky.
V samostatné misce smíchejte máslo se solí, šťávou, hořčicí a cukrem.
Pokud chcete, můžete přidat trochu koriandru.
Poté je třeba rybu přelít marinádou. V tomto případě musíte do nádoby vložit také bobkový list.
Chuť a vůně se rozjasní, pokud přidáte kousky cibule. Marináda by měla makrelu zcela pokrýt.
Nádoba s obrobkem by měla být pokryta fólií nebo víkem a poté umístěna do chladničky na jeden den.
Pokud se budete držet tohoto jednoduchého receptu, snadno získáte vynikající předkrm, který ozdobí sváteční stůl. Hosté budou z pokrmu určitě nadšeni.
Dříve jsme vám řekli, jak upéct makrelu, aby ryba byla chutná a aromatická.