Jak doma chutně uvařit brambory ve venkovském stylu: uvnitř měkké, ale s křupavou kůrkou – ideální jako příloha

Brambory jsou ideální zeleninou pro přípravu přílohy. Můžete si vyrobit pyré nebo produkt jednoduše uvařit.

Ale brambory ve venkovském stylu, které se již dávno staly téměř „lidovou“ pochoutkou, budou mnohem chutnější a chutnější.

Jde o to, že tato možnost přípravy zeleniny se aktivně používá v jídelních lístcích restaurací. Miska je velmi aromatická a chutná. Recept přitom zvládne doma zopakovat i začátečník ve vaření.

Pokud je vše provedeno správně, bramborové klínky budou uvnitř měkké a křehké a zvenčí křupavé a chutné.

Brambor
Foto: © Belnovosti

Ingredience

Na jeden kilogram brambor stačí připravit:

  • Sůl, 1 lžička,
  • Sušený mletý česnek, 1 lžička.
  • Rostlinný olej, 100 ml.

Jak chutně upéct brambory

Plody je třeba umýt, oloupat a nakrájet na velké plátky. Poté je třeba je hodit do vroucí vody.

Proces vaření by neměl trvat déle než pět minut.

Poté by měla být voda vypuštěna a kousky by měly být ochlazeny. Poté je třeba je rovnoměrně potřít směsí oleje, soli a česneku.

Brambory musíte v této marinádě nechat pár minut odstát.

Poté je třeba plátky položit na plech, který je třeba nejprve zakrýt alobalem.

Plátky pečte ne déle než půl hodiny při 200 stupních.

Před podáváním by měly být brambory posypány čerstvými bylinkami.

Dříve jsme psali, jak správně připravit bramborovou kaši.

admin/ author of the article

Jsem váš osobní žurnalistický průvodce do světa praktických tipů a rady. S mého pera (nebo spíše klávesnice) vzejdou články plné inspirace a užitečných informací, které vám pomohou zmodernizovat váš každodenní život. Těšte se na odhalování tajemství, zkoumání nejnovějších trendů a objevování způsobů, jak si život ulehčit.

Loading...
Gymnazium Brno