Domácí hummus s cizrnou




Foto: iStock/Gulliver

je zázračná luštěnina, která je bohatá na bílkoviny, vlákninu a vitamíny, proto byste ji rozhodně měli zařazovat do svého jídelníčku co nejčastěji. Je jednou z hlavních ingrediencí stále oblíbenějšího hummusu, který se z arabské kuchyně rozšířil téměř do celého světa.

Hummus podle tohoto receptu je vyroben velmi rychle, protože používá konzervovanou cizrnu, kterou nemusíte namáčet přes noc, ale je ihned připravena k použití.

Potřebné produkty pro domácí hummus:

240 gramů konzervované cizrny

1 stroužek česneku

2-3 lžíce citronové šťávy

50 ml olivového oleje

1/2 lžičky mletého černého pepře

mořská sůl

1 lžička tahini pasty sezamová pasta

Podívejte se více:

Způsob přípravy:

Cizrnu sceďte, propláchněte a dejte do mísy. Přidejte prolisovaný česnek, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, olivový olej, černý pepř, sůl podle chuti a tahini. Vše se dobře mele sekáčkem, dokud se nezíská homogenní směs.

Podle potřeby přidejte olivový olej, aby byl krémový. Podávejte na toastu a posypte sezamovými semínky.

admin/ author of the article

Jsem váš osobní žurnalistický průvodce do světa praktických tipů a rady. S mého pera (nebo spíše klávesnice) vzejdou články plné inspirace a užitečných informací, které vám pomohou zmodernizovat váš každodenní život. Těšte se na odhalování tajemství, zkoumání nejnovějších trendů a objevování způsobů, jak si život ulehčit.

Loading...
Gymnazium Brno