Foto: iStock/Gulliver
je zázračná luštěnina, která je bohatá na bílkoviny, vlákninu a vitamíny, proto byste ji rozhodně měli zařazovat do svého jídelníčku co nejčastěji. Je jednou z hlavních ingrediencí stále oblíbenějšího hummusu, který se z arabské kuchyně rozšířil téměř do celého světa.
Hummus podle tohoto receptu je vyroben velmi rychle, protože používá konzervovanou cizrnu, kterou nemusíte namáčet přes noc, ale je ihned připravena k použití.
Potřebné produkty pro domácí hummus:
240 gramů konzervované cizrny
1 stroužek česneku
2-3 lžíce citronové šťávy
50 ml olivového oleje
1/2 lžičky mletého černého pepře
mořská sůl
1 lžička tahini pasty sezamová pasta
Podívejte se více:
Způsob přípravy:
Cizrnu sceďte, propláchněte a dejte do mísy. Přidejte prolisovaný česnek, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, olivový olej, černý pepř, sůl podle chuti a tahini. Vše se dobře mele sekáčkem, dokud se nezíská homogenní směs.
Podle potřeby přidejte olivový olej, aby byl krémový. Podávejte na toastu a posypte sezamovými semínky.