Tyto 3 potraviny by se neměly podávat s pohankou: odstraňte je ze stolu – zde je důvod

Ukazuje se, že pohanka, která je zdravá, „nemá ráda“, když je konzumována s některými jinými potravinami.

V opačném případě může podle odborníků dojít k velmi nežádoucím následkům pro lidský organismus.

Jaké jsou tyto „nepřátelské“ produkty? Za prvé, mléčné výrobky.

Odborníci uvádějí, že pokud je pohanka kombinována s mlékem nebo zakysanou smetanou, může to poškodit proces trávení.

talíř
Foto: © Belnovosti

Faktem je, že protein obsažený v pohance se pod vlivem žaludeční šťávy sráží a mléčné výrobky tento proces zpomalují.

V důsledku toho se jídlo tráví mnohem déle a člověk může zažít pocit těžkého žaludku.

Bílé pečivo se k pohance nehodí, protože můžete přijímat nadměrné množství sacharidů, a to je plné zažívacích problémů a představuje riziko pro vaši postavu.

Také byste s pohankou neměli jíst sladkosti a cukr, jinak vám hrozí prudké zvýšení hladiny cukru v krvi.

Tato kombinace přípravků je nebezpečná zejména pro lidi s cukrovkou a pro ty, kteří chtějí zhubnout.

Ale kombinace pohanky se zeleninou, rybami, masem, vejci, ořechy dodá tělu maximum živin a má blahodárný vliv na zdraví.

Dříve jsme odpovídali na otázku, která se tlačí pro mnohé: je možné jíst sádlo s česnekem?

admin/ author of the article

Jsem váš osobní žurnalistický průvodce do světa praktických tipů a rady. S mého pera (nebo spíše klávesnice) vzejdou články plné inspirace a užitečných informací, které vám pomohou zmodernizovat váš každodenní život. Těšte se na odhalování tajemství, zkoumání nejnovějších trendů a objevování způsobů, jak si život ulehčit.

Loading...
Gymnazium Brno