Ukazuje se, že pohanka, která je zdravá, „nemá ráda“, když je konzumována s některými jinými potravinami.
V opačném případě může podle odborníků dojít k velmi nežádoucím následkům pro lidský organismus.
Jaké jsou tyto „nepřátelské“ produkty? Za prvé, mléčné výrobky.
Odborníci uvádějí, že pokud je pohanka kombinována s mlékem nebo zakysanou smetanou, může to poškodit proces trávení.
Faktem je, že protein obsažený v pohance se pod vlivem žaludeční šťávy sráží a mléčné výrobky tento proces zpomalují.
V důsledku toho se jídlo tráví mnohem déle a člověk může zažít pocit těžkého žaludku.
Bílé pečivo se k pohance nehodí, protože můžete přijímat nadměrné množství sacharidů, a to je plné zažívacích problémů a představuje riziko pro vaši postavu.
Také byste s pohankou neměli jíst sladkosti a cukr, jinak vám hrozí prudké zvýšení hladiny cukru v krvi.
Tato kombinace přípravků je nebezpečná zejména pro lidi s cukrovkou a pro ty, kteří chtějí zhubnout.
Ale kombinace pohanky se zeleninou, rybami, masem, vejci, ořechy dodá tělu maximum živin a má blahodárný vliv na zdraví.
Dříve jsme odpovídali na otázku, která se tlačí pro mnohé: je možné jíst sádlo s česnekem?