Pro některé je chléb nedílnou součástí každodenního jídelníčku.
Pokud ale chcete shodit přebytečná kila, pak byste měli takový produkt vybírat pečlivěji.
Je lepší dát přednost pečivu s nízkým glykemickým indexem, který byl připraven na bázi celozrnné mouky a navíc je bohatý na vlákninu, bílkoviny a vitamíny.
Toto doporučení dala Pravda.Ru specialistka Ekaterina Kurbatova.
Doporučila zvolit chleba bez kvasnic, dále černý chléb se semínky a žitem.
Výhody přinese produkt vyrobený z kvásku nebo naklíčených zrn.
Zároveň by nebylo nadbytečné snížit množství pečiva ve stravě.
Nejlepší je to dělat postupně, abyste později mohli produkt používat pouze na sendviče s rybou nebo kuřecím masem.
Pokud se chcete chleba úplně vzdát, pak jsou dobrou alternativou chlebové, hlávkové, cuketové nebo luštěninové tortilly.