Důraz ve vašem jídelníčku by měl být kladen na vlákninu, která dokonale odstraňuje toxiny a příznivě ovlivňuje funkci střev.
V rozhovoru se zástupci publikace Moskva 24 to řekl odborník na výživu Mariyat Mukhina.
Jak poznamenal specialista, musíte si zvyknout jíst zeleninu a ovoce každý den.
Obiloviny by navíc měly být na jídelníčku průběžně.
Takové jídlo, jak vysvětlil lékař, obsahuje dostatečné množství zdravé vlákniny, dietní vlákniny, která má pozitivní vliv na stav těla.
Mukhina dodal, že takové prvky odstraňují toxiny z těla a regulují hladinu cukru a cholesterolu.
Navíc se sluší dodat, že vláknina je prebiotikem pro bakterie, které ve střevech syntetizují mnoho vitamínů.
Samostatně lékař zaznamenal výhody jablek, mrkve, otrub, hrášku a růžičkové kapusty.