Jak často byste měli jíst ryby, abyste zůstali zdraví: odborná rada

Ryby musí být ve stravě.

Je vhodné ji jíst až dvakrát až třikrát týdně. V tomto případě můžete získat maximální užitek.

Toto prohlášení učinila profesorka Alla Pogozheva v rozhovoru se zástupci publikace kp.ru.

Poznamenala, že treska by měla být zařazena do jídelníčku pro ty, kteří nechtějí přibrat, protože mají vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuku.

Ryba
Foto: © Belnovosti

Může to být štikozubec, treska, treska nebo candát.

Pokud chcete získat další zdroj Omega-3 mastných kyselin, které mají dobrý vliv na stav mozku, srdce a imunitu, musíte věnovat pozornost tučným odrůdám. Například na lososa, sardinky, makrelu nebo sledě.

Je vhodné kupovat čerstvé ryby. Obsahuje více vitamínů.

Pokud jde o proces vaření, specialista doporučil rybu dusit nebo péct v troubě při nízkých teplotách. V tomto případě můžete počítat s maximálními přínosy z jídla.

admin/ author of the article

Jsem váš osobní žurnalistický průvodce do světa praktických tipů a rady. S mého pera (nebo spíše klávesnice) vzejdou články plné inspirace a užitečných informací, které vám pomohou zmodernizovat váš každodenní život. Těšte se na odhalování tajemství, zkoumání nejnovějších trendů a objevování způsobů, jak si život ulehčit.

Loading...
Gymnazium Brno