K přípravě salátů a jiných pokrmů není vždy nutné celé ovoce. Pokud mluvíme o cibuli nebo bramborách, pak na tom nezáleží, i když zbytky zůstanou.
Když ale z takových zdravých nákupů, jako je avokádo, zbyde jen polovina, chcete ušetřit každý vitamín a každou korunu.
Prozradíme vám, jak správně skladovat zbytky avokáda po přípravě salátů a jiných pokrmů.
Není žádným tajemstvím, že pokud necháte avokádo na talířku v lednici, dužina ztmavne, vysuší se a bude se svrašťovat. Chuť se nezmění k lepšímu.
Jak skladovat
Bez ohledu na to, zda je polovina avokáda skladována při pokojové teplotě nebo v lednici, dužina jistě ztmavne působením vzduchu.
Nejjistější cestou není potravinářská fólie, do které hospodyňky zabalí vše, co zbyde po uvaření.
Na dužinu ovoce je nejlepší nanést vrstvu olivového oleje.
Olej bude fungovat jako bariéra, která bude chránit před kontaktem se vzduchem a nevyhnutelnými chemickými reakcemi. Díky tomu zůstane dužina světlá.
Naolejované avokádo vložte do vzduchotěsné nádoby a dejte do lednice.
Ale i v tomto případě byste se měli pokusit ovoce použít podle plánu do čtyř dnů.
Trvanlivost však může záviset na zralosti avokáda a teplotě v lednici.
Dříve jsme vám řekli, proč ženy v domácnosti dávají cibuli do mrazáku.