Už za pár dní budete mít plné ruce práce s přípravou lahodného dýňového koláče a spousty dalších jídel, které na Štědrý večer naservírujete na váš stůl.
Pokud jste v poslední době nedělali dýňový koláč, ale vaším přáním je letos zazářit jako dokonalá hospodyňka, určitě se řiďte receptem, který s vámi sdílíme.
Co se musí dát na dýni na Štědrý večer?
Více: Lahodný sirupový dýňový koláč – takový jste ještě neměli!
Produkty, které potřebujete:
- mouka – 500 g
- voda – 250 ml
- sůl – 1 špetka
- olej – 180 ml
- prášek do pečiva – 1 balíček
- cukr – 200 g
- vlašské ořechy – 150 g
- skořice – 1 lžička
- voda – 100 ml
- moučkový cukr – 50 g
- dýně – 1,5 kg
Jak připravit dýni:
Dýně se předem očistí od slupky a semenné části a upeče.
Více: Jak nastrouhat dýni pro ten nejchutnější dýňový koláč?
Poté se rozemele na kaši a orestuje na troše oleje a troše vody.
Poté smíchejte se 100 ml vody a cukrem. Směs se míchá, dokud nezhoustne.
O něco později se do náplně přidávají drcené vlašské ořechy.
Je čas připravit krusty. Smícháme mouku, sůl, 150 ml oleje, vodu a prášek do pečiva. Vypracujeme vláčné těsto, které pak rozdělíme na dvě stejné části.
Více: S tímto receptem budete mít křehkou a velmi křupavou dýni!
Každý se vyválí na krustu, jejíž velikost by měla odpovídat průměru tácu.
Nejprve vložte jednu kůru do pánve. Naplňte náplní a poté přidejte druhou kůru.
Dýně se peče ve středně vyhřáté troubě.
Když vychladne, nakrájejte ho na kousky a bohatě posypte moučkovým cukrem.
Užij si to!