Site icon Gymnazium Brno

Jaké koření by se mělo přidat do polévky: pokrm bude mnohem chutnější a aromatičtější – kulinářské tipy

Již od dětství každý ví, že polévka je důležité jídlo, které musí být součástí jídelníčku.

Pokud chcete, aby to první bylo nejen zdravé, ale i chutné, pak byste měli zvolit správné koření.

Právě tyto složky mohou výrazně zlepšit vůni a chuť každé polévky.

Co přidat do polévky

Toto dietní jídlo skvěle doplní sušený česnek, bazalka, rozmarýn nebo petržel.

Foto: © Belnovosti

Kromě toho můžete věnovat pozornost kari.

Pokud je na sporáku aromatická houbová polévka, můžete ji doplnit černým nebo červeným pepřem, tymiánem a muškátovým oříškem.

Uplatní se zde i rozmarýn a čerstvý nebo sušený česnek.

Kuřecí nebo rybí vývar doplníme koprem a petrželkou, bobkovým listem, směsí paprik nebo šafránem.

Stojí za zmínku, že je důležité nejen vybrat správné přísady do polévky, ale také je poslat do pánve včas. Například čerstvé bylinky by měly být přidány na konci vaření, ale suché koření by mělo být přidáno uprostřed procesu, aby měly čas odhalit svou chuť a vůni.

Dříve jsme psali, jak zachránit polévku, pokud má příliš mnoho koření.

Exit mobile version