Site icon Gymnazium Brno

Jak rychle nakládat zelí na stůl: jednoduchý recept na lahodné občerstvení

Kysané zelí je chutný a aromatický předkrm, který mnoho lidí rádo podává o svátcích.

Mnohé hospodyňky si přitom pokrmy rády připravují samy, aby nepochybovaly o jejich kvalitě.

Obvykle proces výroby kysaného zelí trvá několik dní, ale existuje recept, který vám umožní začít s přípravou předkrmu jen den před velkým dnem.

Celé tajemství je v horké marinádě.

Foto: © Belnovosti

Jak vařit kysané zelí

Zelí a mrkev je třeba nakrájet a rozdělit do sklenic. Na 2 kg zelí stačí vzít jen 200 g nastrouhané kořenové zeleniny.

Poté musíte udělat marinádu.

Umístěte pánev s vodou na střední teplotu. Je třeba přidat 100 g cukru a lžíci hrubé soli.

Poté důkladně promíchejte, dokud se produkty úplně nerozpustí. Kromě toho je třeba přidat 110 ml stolního octa.

Jakmile se lák vyvaří, můžete jím nalít zelí.

Produkt by měl být uchováván při pokojové teplotě po dobu 12 hodin, poté by měly být sklenice uzavřeny.

Předkrm lze podávat u stolu nebo skladovat v lednici.

Dříve jsme vám řekli, jaké chyby dělají hospodyňky při přípravě kysaného zelí.

Exit mobile version