Site icon Gymnazium Brno

Jaké zdravé bobule a ovoce mohou být zdraví nebezpečné: ne každý o tom ví

Jsme zvyklí si myslet, že rostlinné produkty nemohou pro tělo představovat hrozbu, protože mají bohaté chemické složení.

Naopak pro zlepšení vašeho zdraví se doporučuje zařadit do jídelníčku více bobulí, ovoce, bylinek a zeleniny.

Jak se ukazuje, i takto hodnotné potravinářské produkty mohou být nebezpečné.

Na jaké body byste si měli dát pozor?

Největší hrozbou mohou být jahody, které byly pěstovány v průmyslovém měřítku. Předpokládá se, že chutné a cenné bobule hromadí obrovské množství pesticidů.

Foto: © Belnovosti

Právě tento produkt se ukazuje jako škodlivý častěji než ostatní. Nemluvíme však o kvalitních bobulích pěstovaných doma.

Dokonce i jablka mohou být docela nebezpečná pro zdraví, protože jsou také zdrojem chemikálií.

Opatrnosti je třeba při konzumaci hroznů, které se prodávají mimo sezónu.

Hrušky a broskve také nemusí být nejlepší volbou.

Odborníci tvrdí, že sezónní potraviny jsou nejlepší volbou pro zdraví. Můžete si také vybrat produkty pěstované na farmě a organické rostlinné produkty.

Exit mobile version